Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Лејди Гага произведува своја сопствена линија од 100% веганска шминка

Пренеси го гласот

Секогаш можеме да изгледаме чудесно но и да бидете совесни за другите. Неверојатната Лејди Гага која е модна икона и поп сензација, стана претприемач кој лансираше пре неколку години своја сопствена сирова веганска шминка.

Неодамна е објавена  100% веганска линија за шминка која има за цел да инспирира креативно здраво изразување. Гага го објави лансирањето на Хаус Лаборатории на Instagram, каде напиша:

“Помеѓу развојните формули, мешање на нијанси, дизајнирање на пакувањата и компонентите, работа со моделите и соработка на стил, насока како да се биде креативен директор, повлекувајќи сериозност при сите ноќни табли кои ќе ги покажуваат сите наши слики и уметност – ова лансирање е толку посебно за мене . Ова е труд на љубовта и страста да бидам Ворхол на еден уметник што отсекогаш сакав да бидам. Ги сакам сите што работат со мене @hauslabs ние сме семејство на една мисија: да инспирираме храброст, да инспирираме позитивна заедница која раѓа самоприфаќање. Сакаме да ве видиме како што вие се  гледате себеси “

Линијата за шминка вклучува разновидни производи, како што се широк лагер за усни, сенки за очи и кармини. Секој доаѓа во шест “хаузи” (секој 46 фунти) и ги вклучува течните шминки во прав на Glam Attack, RIP Lip Liner, и силниот сјаен Le Riot сјај за усни. Наводно, исто така, ќе има и ограничени изданија на двојни комплети скоро од сите видови на шминка за очи и усни.

Бидејќи веганската шминка често е скапа и тешко е да се најде,  Гага при партнерство со онлајн малопродажниот Амазон и нејзината поранешна линија на шминка Лаура Танно, единствена  цел им  е производите да бидат достапни колку што е можно повеќе. Во интервју за Алур, Гага ја објасни својата визија: “Исто како и со мојата музика, сакав сите да имаат пристап до неа”.

Колекцијата Haus Laboratories на почетокот од лансирањето во продажба беше достапна во ограничен број на држави, но потоа оваа веганска здрава линија на шминка стигна на рафтовите во продавниците и во европските земји.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com