Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Најгледан филм во светот е од поранешна Југославија?

Пренеси го гласот

Дали сте знаеле дека постои информација во светската кинематографија која говори дека филмот “Валтер го брани Сараево” е далеку најгледан филм во светот напред пред сите други филмски хитови и блокбастери. Имено овој филм од поранешна Југославија бил повеќе од 20 години на репертоарот низ цела Република Кина, откако бил снимен во 1972 година како бисер на тогашната моќна Југословенска продукција.

Ова е еден поттик на денешните кино продуценти од Македонија да почнат да размислуваат “покосмополитски”, и по на широко….Којзнае можеби и во Македонија некаде “спие” нашиот Хајрудин Крвавац…

Филмот е закон…”Нашите” победуваат….”

Гледано ова од тогашна перспектива”

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com