БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Огнен Неделковски за Милан Завков: Зошто најдобрите најбрзо си одат

Пренеси го гласот

Музичкиот автор и текстописец Огнен Недолковски кој што имаше континуирана соработка со виртуозот на хармоника Милан Завков кој што утринава ненадејно почина на 61 годишна возраст преку социјалните мрежи се обрати во јавноста со своја реакција за смртта на својот соработник и пријател.

“И сега, Милан, кој ќе ја прати нашата нова песна на конкурсот на Валандово?
Кој ќе ми ја прати твојата нова серенада, за да напишам текст за Битола?
Планови, желби, музички соништа… – сѐ прекинато за миг.
Огромна загуба за македонската музика.
Изгубивме феноменален музичар, голем автор, прекрасен човек.
Никогаш нема да сфатам зошто најдобрите најбрзо си одат?
Почивај во мир, Милан Завков.
Вечна слава.”

-напиша на фејсбук Огнен Неделковски

Креирано од:


Пренеси го гласот