Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Ферус Мустафов за Милан Завков: Беше моја десна рака

Пренеси го гласот

Еден од најдобрите саксофонисти, шоумени и музичари не само во Македонија, некрунисаниот музички крал- Ферус Мустафов преку социјалните мрежи се збогува со неговиот колега, пријател и исто така голем музичар Милан Зафков.

“Моја десна рака, почивај во мир Милан Зафков” напиша на својот фејсбук профил Ферус.

Ферус Мустафов е роден во Штип на 20 декември 1950 година. Својата музичка кариера ја изградил со многу работа и труд а колегијалноста и пријателството со Милан Зафков биле на највисоко можно ниво. Соработувале во многу музички проекти.

Милан Зафков почина на 61 годишна возраст.

Креирано од:


Пренеси го гласот