БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Она кога времето застанува: “Со маки сум се родила” во изведба на Катерина Акаса

Пренеси го гласот

Македонската народна песна е белег на препознавање на Македонецот од памтивек. Низ звуците на Македонската песна народот се поистоветува и наоѓа понекогаш утеха од тагата и среќа во радоста.

Овој белег на препознатливост е вистинското богатство на нашиот народ, кој треба да се негува и афирмира.

Слушнете ја безвременската изведба…

Креирано од:


Пренеси го гласот