Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

ЈП “Камена Река” од Македонска Каменица ја чистеше околината на регионалниот пат кон Делчево од комунален смет

Пренеси го гласот

Грижата за животната средина е на највисоко ниво кај локалните власти во Македонска Каменица. За таа цел локалните институции во ова крајно-источна општина врз основа на долгорчен план и активности покажуваат во јавност како се води грижа за чистата и здрава животна средина.

“Чистењето на јавните површини во Општина Македонска Каменица се одвива непречено и покрај делумно отежнатите услови за работа предизвикани од ниските температури.

Денеска, вработените во Јавното претпријатие задолжени за комунална хигиена и јавна чистота спроведоа целодневна еко акција околу регионалниот пат од излезот на Македонска Каменица кон Делчево.

Во зависност од поволноста на временските услови ќе продолжиме со реализација на еко акции и во останатите делови од нашата Општина.”

-информираат од Јавното Прретпријатие “Камена Река” од Македонска Каменица

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com