Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

ЈП Камена Река од Македонска Река со редовна акција за чистење на јавни простори за подобрување на нивната функционалност

Пренеси го гласот

Екипи на вработени на Јавното Претпријатие “Камена Река” од Македонска Каменица деновиве работат на расчистување на делови од регионалниот пат Виница- Македонска Каменица- Делчево на двата влезови на градот на регионалниот пат А3.

Паралелно со тоа вработените работат и на расчистување на повеќе локации во Македонска Каменица.

“Продолжува акцијата за чистење на околу коловозните простори при влезовите во Македонска Каменица

Чистењето, покрај редовното собирање на отпад, опфаќа и отстранување на високостеблести дрвја и џбунести растенија, со цел подобрување на безбедноста во сообраќајот.

Исто така, продолжува редовното спроведување на акциите за чистење на останатите јавните простори во градот и во останатите приградски и рурални делови од Македонска Каменица.”

-стои во соопштението упатено до јавноста на Јавното Претпријатие Камена Рака од Македонска Каменица.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com