БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Почина визионерот, уметникот, легендата на стрип уметноста, Стен Ли

Пренеси го гласот

Рано утринава во Лос Анџелес во медицинскиот центар Cedar’s Sinai почина 95 годишниот визионер, уметник, забавувач, легендарниот креатор и продуцент на едни од највпечатливите стрип јунаци за сите генерации.

СТЕН ЛИ беше човекот кој ја редефинираше стрип културата во 60-тите години од минатиот век, создавајќеи цел еден нов универзум на стрип јунаци и анти јунаци, кои го одбележаа минатиот век и до ден денес се едни од најактуелните теми на обработка во стрип но и во филмската индустрија.

Фантастичната четворка, Спајдермен, Хулк, Ајрон Мен, Тор, Сребрениот Сурвер, Доктор Дум, Цела серија на мутанти од Икс-Мен серијалот, Локи итн, се едни од најзначајните ликови создадени од визионерската мисла на Стен Ли, во огромното море на Марвелови јунаци и анти јунаци.

Речиси сите холивудски и останати Поп личности од цел свет цел ден му изразуваат почит преку социјалните мрежи , така што денеска името на Стен Ли е можеби најспомнувано во светот.

Неговата оставштина за светот во времето во кое живееше веројатно ќе се проценува и анализира долги годинини по неговата смрт и уште многу генерации ќе пораснат и ќе живеат со неговото дело.

Светот дефинитивно е подобро место за живеење со животот и делото на овој човек.

Почивај во мир.

bregalnickimarketing

R.I.P. Stan Lee.

Excelsior.

Креирано од:


Пренеси го гласот