БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

СДСМ започна со формирање на т.н. Европски фронт

Пренеси го гласот

После повече од 6 години централна власт во државата која е клекната на колена, СДСМ денеска излезе со сооптение дека формира т.н. Европски Фронт.

Владеачката партија повикува партии, невладини, активисти да им се придружат за остварување на “стратешката цел= членство во ЕУ во 2030 година”.

” СДСМ иницира формирање Европски фронт во којшто ги повикува да се приклучат сите политички субјекти, невладини организации, граѓански здруженија, активисти, граѓани, сите кои го поддржуваат европскиот пат и иднината на земјата ја гледаат како полноправна членка на ЕУ.

Заедно да ја оствариме стратешката цел: членство во ЕУ до 2030 година.

Европски фронт за посилен економски напредок, поголеми плати и пензии, врвна демократија, социјална правда и европски животен стандард со европски вредности.

Пред нашата држава и пред сите граѓани е историска шанса за продолжување на европскиот пат и полноправно членство во ЕУ со заштитен македонски јазик и идентитет.

СДСМ е подготвена во името на врвните државни и национални интереси и оди на двојна победа на претседателските и на парламентарните избори наредната 2024 година.

bregalnickimarketing

Заедно со Европскиот фронт да ја внесе земјата во ЕУ.”

-стои во соопштението на СДСМ упатено до јавноста

Креирано од:


Пренеси го гласот