БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Синџирот на брзата храна го создала морковот, а морковот направен од месо, дали е само за трол на веганите?!

Пренеси го гласот

Некои велат дека веганите отишле малку предалеку, а отпорот станува поголем со секој ден што поминува. Оние љубители на месо повторно напаѓаат, а овој пат нивниот најнов изум ќе биде сигурен и вкусен и само за непријатни вегани.

Арби го создаде Маротот, кој во основа е морков од месо. Но која е главната идеја? Па, ако можеш да јадеш супстанции засновани на растителни производи, можеш да имаш работи наоколу кои личат на вашето мени, нели? Од Арби не било побарано да го направи Марот, но тука е. Ние веруваме дека Bugs Bunny ќе го одобри својот изглед, бидејќи изгледа како совршено обликувано светло портокалово морковче.

Марот е всушност обликуван со мисиркини гради, кои се варат и се ставаат во сушен сок од морков . Печење е последниот чекор во процесот. За да го добиете класичниот зелен труп, Арби користи пролетен  магдонос.

Се чини дека Маротот е прв во серијата “Месо зеленчук”, но синџирот на брза храна сака да ги нарече “зеленчук”.

Џим Тејлор, главен директор за маркетинг на Arby’s објаснува дека месото засновано на растително потекло е најновиот чекор во правењето зеленчук да изгледа како вкусен оброк. Зеленчукот треба да биде дел од нашето секојдневно мени, но повеќето Американци не ги јадат нивните зеленчуци. Ако веганите можат да имаат месо направено од зеленчук, тогаш љубителите на месо можат да имаат зеленчук направен од месо.

Џим се консултирал со Невил Кроу, потпретседател на кулинарската иновација и бренд извршен готвач за Арби, за да добие најдобра помош во процесот. Неговата визија стана реалност, и изгледа навистина добро.

Невил потврди дека Џим го викал, велејќи дека е време тие да ја променат парадигмата на претворање на зеленчук во јадења со месо. Тие поминаа низ многу идеи, а Марото е финален производ на нивната креативност.

Маротот е првиот производ од ваков вид. Прехранбената индустрија никогаш немаше нешто слично, и тоа е она што го прави целиот проект уште поинтересен. Невил додаде дека нивниот тим е секогаш заинтересиран да донесува иновации на пазарот.

Џим и Невил навистина се трудат да го задржат својот проект жив. Тие не престанаа да работат ниту една минута!

Џим откри дека тие ќе продолжат да работат на иновации, истакнувајќи дека просторот на месо занает е сеуште неистражен. Зеленчукот може да биде вкусен и здрав, а Џим сака сето тоа да е совршено осмислено и реализирано заедно со неговиот тим.

Арби поддржува кулинарски иновации. Тимот тестира повеќе од 1.000 мени предмети секоја година, и тие се врвот кога станува збор за нудење на нивните гости најдобар квалитет на месо.

Никој не го побарал Маротот, но ние сме пријатно изненадени од овој пронајдок. Не можеме ни да го замислиме следниот зеленчук. Што ќе следува понатаму?

Зеленчукот може да се претвори во тренд сега, и ние веруваме дека има толку многу луѓе кои со задоволство би го пробале Марот. Изгледа вкусно и направен е од месо! Што друго би можеле да побарате? Се разбира, мора прво да бидеш љубител на месо. Следете ги нивните иновации, сигурно ќе не изненадат повторно.

Креирано од:


Пренеси го гласот