Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Стефан Андоновски: Реформата на јавната администрација да се води инклузивно

Пренеси го гласот

Реформата на јавната администрација да се води инклузивно

Никој не е против реформи во јавната администрација. Напротив, проблемот е во тоа што тие се прават без вклученост на сите оние кои се засегнати од овој процес на законски измени.

Без да се повика на јавна дебата стручната јавност, синдикатите и сите останати засегнати страни да дадат свое мислење за законот, тој се пушта во собраниска процедура по скратена постапка со европско знаменце. Овој закон како што веќе и кажавме е спротивен на СИГМА препораките и му овозможува на функционерот, односно министерот сам да одлучува за додатоци на платите и унапредувањата на вработените во јавната администрација.“

Во целост ги поддржувам протестите на синдикатите заедно и повикувам на отворање на процесот за сите засегнати страни.

bregalnickimarketing

-соопштение упатено до јавноста од страна на дополнителниот Заменик Министер за информатичко општество и администрација Стефан Андоновски.

Креирано од:


Пренеси го гласот