Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Утринава протест на превозниците од “Слобода превоз” со блокада на улици

Пренеси го гласот

Како што беше најавено утрото превзниците од приватното транспортно претпријатие Слобода Превоз од Скопје го блокираа сообраќајот на улиците во Скопје.

Ваквиот епилог следуваше по проблемите кои се појавија во нивното работење како резултат на неисплатата на финансиските сретства од страна на Град Скопје за нивните услуги.

Синоќа Ленин Јовановски како претставник на Слобода Превоз го најави протестот како неопходна алатка за остварување на правата на приватните превозници.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com