БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Во Кочани одбележан 24 Мај – Денот на сесловенските просветители

Пренеси го гласот

Со свечена програма, синоќа ООУ „Свети Кирил и Методиј“ го одбележа патрониот празник.

На многубројната публика ѝ се обрати в. д. директорката Христина Симова Јовановска, а во словото посветено на сесловенските браќа, беше истакнато нивното огромно значење за македонската писменост и култура.

Присутните ги поздравија настапите на учениците во училишниот хор, драматизацијата и музичко-ритмичките точки.

На свеченоста по повод патрониот празник беше прогласена првенката на генерацијата Јована Карова, а пофалена беше ученичката Тамара Атанасова. 

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот