Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Во Кочани во 2022 г.се инвестирани околу 140 мил денари во капитални проекти а за 2023 се очекува инвестиција на над 100 мил денари

Пренеси го гласот

Изминатата 2022 година за градоначалникот на општина Кочани Љупчо Папазов беш повеќе од успешна. Во услови на криза, опструкции од централната власт локалната самоуправа во Кочани предводена од градоначалникот Папазов успеа во првата година од неговиот мандат да реализира над 140 милиони денари во капитални проекти кои што ќе значат подобар живот за секој жител на Кочани но и развој на општината во наредниот период.

Интензивната и континуирана соработка со граѓаните на Кочани во иминатиот период овозможија приоретизација за реализација на проекти кои што се најпотребни за граѓаните за оваа 2023 година.

Така на најдобар можен начин токму во директен интерес на сите граѓани на општината а оваа 2023 година е предвидена реализација на над 100 милиони денари инвестиции во капитални проекти кои што на Кочани ќе му дадат забрзан импулс на развој.

За овие информации поврзани со залагањата на градоначалникот Папазов за обебедување на подобра иднина за сите луѓе во оштината погледнете повеќе во видеото во продолжение:

Креирано од:


Пренеси го гласот