БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Жителите на село Прибачево, кочанско упатија апел за подобра здравствена заштита за жителите во руралните населени места

Пренеси го гласот

Во рамки на Светската недела на здравјето Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ при Општинскиот Комитет од Кочани денеска спроведе акција за бесплатни основни здравствени прегледи и медицински совети за жителите на село Прибачево, кочанско.

На заинтересираните граѓани од кои поголем број беа повозрасни жители на селото им беше мерен крвен притисок и гликемија придружено со совети од стручни лица за практикување на здрави животни навики и здрав живот.Повеќе десетици граѓани од селото го посетија мобилниот пункт со медицинските лица при што ја истакнаа потребата од пофункционален здравствен систем и достапност за граѓаните на руралните населени места до квалитетни здравствени услуги.

Целта на оваа убава акција е да се подигне свеста кај граѓаните за водење здрав стил на живот и грижа за своето здравје.

Креирано од:


Пренеси го гласот