Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

8 причини зошто секому му е потребен најдобар пријател кој е саркастичен

Пренеси го гласот

Некои од најсмешните, најдобрите и најдуховитите луѓе околу нас користат сарказам како централно растение на нивното чувство за хумор.

Тоа не мора да значи дека секогаш тоа ви се допаѓа и уживате во такво друштво (иако сигурно може, да се биде внимателен), но саркастичните убоди што ги испраќаат кон вас треба да ве натераат да се смеете! Погледнете ги овие 8 причини зошто на секого му е потребен саркастичен најдобар пријател.

1. Тие нема да ги уништат работите.

Саркастичните луѓе го прават тоа реално, ако може така да се каже. Тие не се плашат да ви дадат вербален шамар во лице, ако се однесувате недолично и навистина го заслужувате. Не е често тие  да ги уништат работите. Треба да очекувате дека секогаш ќе ја слушате вистината, целата вистина и ништо друго освен вистината. Верувајте, тоа ќе биде подобро за вас.

2. Никогаш нема да ве навредуваат.

На истиот начин како што вашиот најдобар саркастичен пријател ќе ви го даде она што го заслужувате, тие можат да го однесат веднаш назад. Тие се справуваат со повратни информации, дури и кога информацијата е сурова, вие ќе почувствувате благодет и достоинство и нема да бидете навредени ако одлучите да ја зборувате вашата вистина.Тоа е критична особина на најдобриот пријател.

3. Тие ќе ве натераат да мислите надвор од кутијата во која сте.

Саркастичните пријатели не се повикуваат само на вашата безбедна страна, туку ги викаат вашите несигурности и те притискаат да размислувате надвор од кутијата и да излезете од вашата зона на удобност. Ќе се чувствувате зачудено од нивната саркастична смисла за хумор и сфаќате дека тие се во право со вас покрај секој непријатен чекор од патот по кој чекорите!

4. Со нив секогаш  ќе имате грб.

Тоа е едноставен факт во животот дека таму некаде ќе бидат луѓе за кои мислите дека се ваши пријатели кои во реалноста се надвор од очекуваното. Тие ќе разговараат зад грб и ќе кажуваат  ужасни работи. Саркастичните пријатели се од најлојалните пријатели. Ако тие слушнат за било каков напад кој би значел  прободување во ваш грб, не само што ќе ви кажат, туку ќе им се спротивстават за ваша одбрана. Вашиот саркастичен најдобар пријател ќе ве чува безбедни и кога не е покрај вас.

5. Тие прават големо крило и селекција во друштвото.

Саркастичните луѓе се едноставно смешни. Значи, зошто не би сакале саркастичен најдобар пријател од ваша страна кога ќе пеете караоке во бар на пример? Тие ќе ве направат среќни, и вашата насмевка ќе ве прати преку целата вечер. Тие, исто така, ќе ги одведат подалеку не толку пријатните луѓе со своите истакнати саркастични боцки.

bregalnickimarketing

6. Тие никогаш не се филтрираат.

Да се ​​има најдобар пријател без филтер звучи како да е рецепт за катастрофа, но недостатокот на филтер може да биде вашиот најдобар можен сојузник. Саркастичните луѓе имаат тенденција да ги отклонуваат  нарцистите, насилниците и манипулаторите. Овие луѓе кои можат да ви наштетат не се совпаѓаат со саркастичниот најдобар пријател.

7. Тие не се плашат да ве навредат.

Вашиот саркастичен најдобар пријател точно знае каде се вашите копчиња и тие нема да се плашат да ги притиснат тие копчиња ако тоа е потребно. Тие не се загрижени дека ве навредуваат ако знаат дека она што го велат е нешто што треба да го чуете. И ако се навредите, тоа е ваш проблем, а не нивни. Вие само треба да го надминете.

8. Тие можат да го исклучат сарказамот кога треба.

Ние ја насликавме сликата на еден саркастичен најдобар пријател но без оглед на тоа, тие знаат и кога да го исклучат. Ако сте доживеале страшна трагедија, тие нема да бидат саркастични кон вас. Тие знаат подобро од тоа. Тие ќе бидат љубезни, внимателни, со разбирање и грижливост, бидејќи тие ве сакаат искрено.

Она што тие нема да го направат е да им дозволиме на луѓето да ни наштетат, да не напуштат кога ни се најпотребни и да ги покриваме нивните зборови ако имаат нешто што ни треба нам да ни го кажат.

Ако имате саркастичен најдобар пријател, држете се до него и никогаш не го пропуштајте.

Креирано од:


Пренеси го гласот