БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

9 Знаци на високо-интелигентни луѓе кои не можат да се лажливи. Колку вие поседувате од овие знаци?

Пренеси го гласот

Разузнавањето е нешто што општеството го ценело онолку долго колку што постоело. Тоа е затоа што успехот кој отсекогаш бил последица на одредени интелигенции, е начинот на кој општеството мери напредок кај поединецот.

Разузнавањето никогаш не може да се оцени со оценки; Големите умови како императорот Акбар, па дури и Вилијам Шекспир, барот на Стратфорд, никогаш не добиле многу образование, но се восхитуваат на нивните достигнувања низ целиот свет.

Дали би рекле дека сте интелигентни? И покрај постигнувањето на просечни или дури и лоши испити, важно е дали другите околу вас доаѓаат до вас и се восхитуваат на вашиот интелект? Ова е повеќе очигледен маркер за интелигенција од оценките.

Заблудите што доведуваат до заблудана корелација на разузнавањето и оценките , произлегуваат од нашиот основен недостаток на образовниот систем. Ние сме биле условени да ги превидиме индивидуалните таленти и наклонетост и да се концентрираме на присилно хранење на многу контрадикторни информации во име на холистичкото образование.

Ова исто така го критикуваше Алберт Ајнштајн: Тој го нарече тестирање на способноста на мајмун, риба и слон да се искачат на дрво. Тоа е суштински нефер и често доволно сурово за да се расипат децата многу рано.

Значи, очигледно имаме воспоставено систем-вода или подобро кажано системски (неправилни) водени норми кои не можат да ви кажат дали сте навистина паметни; туку треба да внимавате за овие знаци во себе или кај другите.

Ова се знаци кои едноставно не можете да ги излажете. Погледнете дали ги имате или не:

1. Вие сте свесни за тоа колку не знаете во одредена ситуација.

Дали некогаш сте слушнале за одреден цитат од Сократ, кој преку неговите парадокси ја започна западната цивилизација како што го знаеме денес?

Овој мудар човек еднаш рече: “Знам дека не знам ништо”.

Ова е еден од најпознатите загонетки на неговите парадокси; вистински мудар човек знае дека и неговото знаење е ограничено и тој го признава тоа, бидејќи преку тоа признава дека предизвикува љубопитност и подготвеност да знае што не прави.

2. Љубопитноста е движечката сила на вашиот живот

Чудно дете е поверојатно да стане иноватор подоцна во животот, отколку она кое било под притисок  на нечиј  лист за одговори.

Љубопитноста е премногу еволутивна работа: повеќе сака да знае колку е поголема веројатноста , отколку  всушност да се обиде да најде одговори.

3. Разузнавањето и емпатијата одат рака под рака

Интелигентните луѓе, исто така, вообичаено имаат висока емоционална количина и навистина тоа има смисла; тие се нормално чувствителни и остроумни за луѓето околу нив и не е изненадувачки кога можат да разберат што другите  чувствуваат.

4. Немате пристрасно мислење за себе

Знаете што сте! Знаете каде стоите!

Се чини дека мислењата на другите за истото не ве вознемируваат затоа што сте свесни за себе и за вашите способности. Тоа го прави вашето мислење за себе најмалку пристрасно.

5. Вие уживате во своето време

bregalnickimarketing

Како може некој да се подобри понатаму низ животот?

Едноставно: Размислете за вашите грешки и обидете се да не ги повторувате.

Ова е причината зошто интелигентните луѓе почесто се осамени и интровертни. Тие постојано ги преиспитуваат своите грешки и се обидуваат да не ги повторуваат.

6. Вие џвакате гуми за џвакање / ги консумирате  работите како бонбони

Ова е нешто за кое се наоѓаат многу паметни луѓе. Ова е веројатно затоа што вашето тело е зафатено со нешто што е меко, каде што џвака нешто, го остава вашиот мозок отворен за размислување, интроспекција и размислување.

Постои значителен број на истражувања кои го потврдуваат овој модел.

7. Вие сте најпродуктивни во чудните часови навечер

“Бог ги благослови ноќните бувови” . Тоа е затоа што вашиот мозок е поактивен за разлика од другите.

Вие сте толку активни што всушност не потпаѓате под јурисдикција на конвенционален циркаден ритам.

8. Вие сте саркастични и хумористични

Ова е поради вашата способност да импровизирате за да одговарите на ситуацијата, а многу студии докажуваат дека сарказмот е поврзан со разузнавањето.

Се сеќавате на Чендлер од Пријатели? Тој беше единствениот кој можеше да се вклопи во “интелигентниот” налог за да биде искрен; Џои е глупав а  Рос е геј.

А тоа го направи и најобичниот карактер: хумор и сарказам.

9. Спиете во чудни времиња во текот на денот; понекогаш само неколку минути

Дали некогаш сте слушнале за генијалниот пронаоѓач / иноватор / сликар / скулптор Леонардо да Винчи? Секако нели!?

Па, мајсторот Да Винчи се шпекулира дека го практикувал она што се нарекува полифазична форма на спиење, исто така наречена циклус на спиење на Уберман: тој земал кратки делови на спиење или предремување од 20-30 мин на секои четири часа.

Ова функционира затоа што попаметните мозоци лесно се уморуваат, но исто така лесно се дополнуваат.

Креирано од:


Пренеси го гласот