Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Анти Македонизмот на актуелната влада опишан во 3 реченици

Пренеси го гласот

Пратеникот Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ во 3 реченици денеска од собрниската говоница во рамки на расправата за Буетот на Владата на Република МАкедонија за наредната 2023 година го опиша антимакедонизмот на актуелната влада на СДСМ и ДУИ.

Тој во реплика на пратеник од СДСМ кој од говорницата на собранието објаснуваше што било патриотизам додека нивниот прв човек во партијата избегнувал повик на државата за одбрана во 2001 година потенцираше дека актуелната влада активно работи на исселување на источна Македонија со нивните лоши политики.

Слушнете го во продолжение аргументот на Ковчки во оваа насока:

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com