БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Борба за самостојност и туѓите интереси на македонско тло

Пренеси го гласот

“Mакедонскиот народ е самостоен народ кој има право на самостоен живот” и затоа “Tреба да се борат за издвојување на својата слобода без да се надеваат на туѓа помош, зошто оние кои ќе дојдат да ги ослободат, всушност ќе дојдат да не заробат.”

Јане Сандански, Рилски конгрес, 1905

Креирано од:


Пренеси го гласот