Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Честитка по повод Божиќ на Градоначалникот на Лозово Бошко Цветковски

Пренеси го гласот

Дозволете ми од мое лично име и од име на Советот на Општина Лозово, на сите православни христијани од Република Македонија и дијаспората, да Ви го

честитам големиот христијански празник – Божиќ.

Овој светол и величествен празник со сета своја големина и духовност не потсетува на вредностите на кои не учи христијанството, на Божјите дела и човекољубието кои преставуваат сечовечка универзална придобивка и вредност.

Имајќи го Бог при себе, имаме вера и имаме надеж…

Имајќи го Бог со себе, имаме поткрепа во сите тешки моменти да истраеме и во сите радосни моменти да имаме со кого да ги споделиме и на кого да се заблагодариме. ..

Божиќ е празник на љубовта, на надежта и семејните вредности…

Тоа е празник на радоста и достоинството.

Токму затоа, како што налага верата и како што тоа го правеле нашите предци години и години претходно, да ги отвориме широко нашите порти за светлината која доаѓа на овој прекрасен празник.

Да бидеме покорни верници и да правиме добри дела…

Да си ги сакаме нашите најблиски, нашето семејство, нашите пријатели, нашата Македонија…

Да се почитуваме еден со друг и заедно да работиме за добробит на нашата општина…

Со Господ напред и вечна благодарност за неговата милост, во радост да го прославиме Христовото раѓање.

Ви пожелувам добро здравје, успех во работата и благосостојба…

Нека има мир и љубов во нашите срца!

Нека е честит големиот христијански празник !

ХРИСТОС СЕ РОДИ !

Креирано од:


Пренеси го гласот