Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Честитки од граѓаните од истокот: Општина Липково доби 200 милиони денари од владата на Таче

Пренеси го гласот

На седница на владата предводена од Димитар Ковачевски биле доделени 200 милиони денари за општина Липково за изградба на канализациона мрежа.

Веста на социјалните мрежи ја соопшти лично првиот заменик премиер Артан Груби.

“На денешната седница на Владата одлучивме на општина Липково да и префрлиме средства во износ од 200 милиони денари од Буџетот за 2022 година за целосно завршување на проектот на водоводната мрежа на нејзина територија.

Продолжуваме да ја материјализираме поддршката за општините со цел реализација на локалните проекти за подобар квалитет на животoт.”

-напиша тој на фејсбук.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com