Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Иван Јорданов: Обезбедуваме соодветни услови за образование и рекреација за сите ученици

Пренеси го гласот

Денеска во Штип градоначалникот Иван Јорданов на скромен и пригоден настан го пушти во употреба новото спортско игралиште во рамки на гимназијата Јане Сандански.

Општината под раководство на Јорданов инвестира сериозни сретства во равојот и унапредувањето на образованието и спортот во Штип во изминатата прва година од неговиот мандат.

Во изминатиот период покрај овој нов спортски терен кој што ќе служи во наставниот процес а средношколците како и рекреација и спорт на граѓаните, општина Штип инвестираше и во реконструкција на самата уилишн зграда на СОУ Јане Сандански во Штип.

“Наш приоритет е да обезбедиме соодветни услови за образование и рекреација за сите ученици на територијата на Општина Штип!

Затоа, денес го отворивме новото спортско игралиште во склоп на СОУ Јане Сандански, а со буџетски средства извршивме и реконструкција на училишната ограда.

bregalnickimarketing

Со домаќинско работење успеваме да ги задоволиме потребите на сите целни групи во нашиот град!”

-информираше Градоначалникот Јорданов во врска со реализацијата на овое активности.

Креирано од:


Пренеси го гласот