Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Дали колабира здравството во Делчево?

Пренеси го гласот

“Постепено колабира ли здравството во Делчево⁉️

🗣️ Жителите на Општина Делчево реагираат дека освен што веќе со месеци во Здравствениот дом во Делчево не се прави PSA тест( тест за испитување на простата), од пред извесно време таква е ситуацијата и со испитувањето на ТSH i ft4(испитувања за функцијата на тиреоидната жлезда) поради немањето на реагенси‼️

📌 Поради оваа причина и поради неспособноста да се обезбедат финансиски средства од страна на надлежните во Мистерството за здравство, жителите на Општина Делчево се приморани овие испитувања да ги вршат на приватно, притоа одвојувајки од и така намалениот семеен буџет по над 750 денари за едно испитување‼️

📢 За жал поради немањето на капацитет на СДСМ да се справи со проблемите кои самата партија ги направи во секој еден сектор, пациентите и од Делчево ќе мораат сами да се справуваат со секојдневните проблеми и потреби‼️

-интегрален текст на реакција на опозициската ВМРО-ДПМНЕ од Општинскиот Комитет во Делчево упатена во јавност.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com