БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Дали Стево пакува куфери па не можеше да дојде на дебатата на МТВ со професорката Гордана Сиљановска Давкова?

Пренеси го гласот

Денеска се снимаше претседателската дебата на Националниот сервис на МТВ во која требаше свое претставување во пресрет на Вториот круг од претседателсите избори кои ќе се одржат на 8 мај заедно со параментарните избори, да имаа двајцата кандидати за претседател на Република Македонија.

Но од фотографија пренесена на социјалните мрежи може да се забележи дека претседателскиот кандидат на СДСМ Стево Пендаровски недостига во студиото на Македонската Телевизија.

Ко се причините за неговото отсуство од оваа ТВ дебата е нејасно, од причини што самиот Стево пред поразот во првиот круг на изборите во континуитет изјавуваше во јавност дека тој е за дебата како една од врвните можности на тој начин директно кандидатите да ги вкрстат своите аргументи пред лицето на јавноста за да граѓаните имаат подобра можност да изберат на изборите.

Но што го натерало Стево Пендаровски да не дојде на дебатата, останува самиот тој во јавноста да сподели во наредните денови.

Фото извор: Богдан Илиевски

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот