Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Друштвото МАК-МЕЛ од Швајцарија во рамки на Македонскиот национален совет ја негува традицијата на Македонците и работи на нивна интеграција и афирмација

Пренеси го гласот

Во рамки на утринската програма на ТВ АЛФА во емисијата “Добро утро секое утро” беше емитуван 20 минутен пилог за активностите и значењето на здружението МАК-МЕЛ од Швајцарија.

Ова друштво се состои од над 200 членови кои што живеат и работат во Швајцарија а најголемиот дел се по потекло од селото Мелница- Општина Чашка, велешко.

Во рамки на рами на емисијата беа емитувани репортажа на телевизијата од настанот кој што традиционално го организира ова здружение од Бурдорф Швајцарија кко и изјави на претседателот на здружението МАК МЕЛ, г-динот но и претседтелот на Македонскиот национален совет-Златко Николовски, организација која што е чадор органиација на сите здруженија на Македонците во Шваајцарија.

Во продолжение погледнете го прилогот од емисијата посветена на ова здружение.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот