Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Германија забрани влез на јавни места за луѓе кои немаат примено трета бустер доза против Ковид 19

Пренеси го гласот

На првиот повик одговори позитивно и ја стави првата доза вакцина против Ковид 19. Конкурираше за работа па мораше да ја има. После некое време н работното место му ја побараа и втората доза на вакцина против Ковид 19 за да може да го ачува своето работно место. Конечно можеше да здивне и да се надева на некаква иднина. Но деновиве во новата 2023 година германските власти забранија влез на јавни места за сите лиа кои што ја немаат примено третата бустер доза на вакцина против Ковид 19. Независно што претходно ги имаше примено двете дози на ваккцина, нашиот (не толку) имагинарен лик во оваа приказна почна да си мисли дека нешто не е во ред со околината, но пред се со него самиот.

Деновиве после нова година низ јавните објекти низ Германија можат да се забележат полиција и службени лица како патролираат во лов на невакцинирани лица со третата бустер доза на вакцина против Ковид 19.

Ресторани, кафетерии, театри, , бутици, кино сали, берберници…. За да влезете во јавен објект низ Германија подобро да имате со себе доказ за примена трета бустер доза на вакцина или негативен ковид тест во спротивно ви следуваат санкции кои не се баш мали.

Ваквата пракса се најавува за имплементација и во САД во наредниот период.

Голем број на граѓани на социјалните мрежи реагираат на различен начин на ваквите репресивни мерки на властите во Германија: Од теории на заговор до најави за општа граѓанска непослушност во најголем број од една страна до оправдување на мерките од малкумина приврзаници и одобрувачи на ваквите мерки на германските власти.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com