Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Горан Трајковски во првиот мандат за Голак направи една анимација. Сега ветува квалитетна техничка документација за истата работа што ја ветуваше во 2017

Пренеси го гласот

Актуелниот градоначалник на општина Делчево Горан Трајковски во 2017 години ветуваше изработка на Студија и проект за водоснабдување на туристичкиот локалитет Голак. Станува збор за хартиени документи за кои што Горан Трајковски ги излажа гласачите во Делчево дека ќе ги обезбеди до 2020 година.

Денеска Горан Трајковски како кандидат на Зоран Заев и СДСМ по втор пат ја бара довербата од Делчевчани за да стане градоначалник ветувајки дека ќе изработи “квалитетна техничка документација” за водоснабдување на Голак. Тоа актуелниот градоначалник го прави преку пропаганден видео клип снимен на планината Голак со анимација за некакви замислени сини линии кои што треба да створат впечаток дека нешто е направено за Голак, а во суштина апсолутно ништо не направи во изминатите 4 години во однос на своето ветување.

На видео клипот кој што во јавноста треба да створи лажна перцепција дека нешто се реаботело, може да се забележи како Горан Трајковски разгледува некакви графички цртежи, за к ои што оние поупатените во проблематиката знаат дека се само копии од урбанистичкиот план за Голак донесен во 2006 година кои што немаат врска со студија и проектот за водоснабдување на Голак ккој што Горан Трајковски го вети во 2017 година

Наместо ветениот проект од 2017 година, денеска делчевчани добија видео анимација со некакви измислени линии и нови ветувања за наредните 4 години од страна на Горан Трајковски.

Дали делчевчани и овој пат во недела ќе му поверуваат на Горан Трајковски за да му го дадат својот глас за градоначалник останува да видиме.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com