Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

И покрај повеќето реакции на граѓаните и на опозицијата до надлежните, Делчево продолжува да се “дави” во ѓубре

Пренеси го гласот

Расфрлани ѓубришта, диви депонии на расфрлан комунален смет на повеќе локации низ Делчево, веќе стана редовна слика од секојдневието на делчевчани.

И покрај големиот број на реакции на граѓаните во изминатиот период, како и реакциите на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, овие грди слики на нехигиена станаа препознатлив белег за општината.

за ваквата лоша состојба уште еднаш своја реакција во јавноста упатија од опозициската ВМРО-ДПМНЕ чиј текст го пренесуваме во целост во продолжение:

❌За ваква ли услуга уредно си плаќаат граѓаните на Општина Делчево⁉️

❌ Зарем за ваква услуга ги покачивте неколку пати под најразлични форми сметките кои ги добиваат граѓаните на Општина Делчево од ЈКП”Брегалница”⁉️

📢 Прашања на кои треба да одговорат Градоначалникот на Општина Делчево Горан Трајковски и директорот на ЈКП”Брегалница” Делчево Стојче Стојковски, како директни виновници за нередот и нехигиената во Општина Делчево❗️

bregalnickimarketing

🎯Прашања на кои треба да им одговорат на граѓаните на Општина Делчево кои што реагираат до Нас❗️

-стои во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ ОК Делчево.

Креирано од:


Пренеси го гласот