Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Комплетно исчистена и затворена депонијата во село Радање, општина Карбинци

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Крбинци Виктор Паунов во јавноста ја преесе веста дека општинските власти успеале целосно да ја исчистат депонијата на комунален отпад во селото Радање.

Ваквата активност беше реализирана во изминатиот период и за жителите на ова село ќе значи подобра животна средина и квалитет на живот во иднина. по завршувањето на чистењео на оваа депонија градоначалникот Паунов најви дека веднаш ќе започнат со чистење на поголеми локации на депонии во селата Карбинци и Таринци.

“Завршуваме со комплетно затворање на депонијата во село Радање.

Следно започнуваме со затворање и на поголемите депонии во селата Карбинци и Таринци.

Упатувам апел до населението да не се депонира повеќе шут и секов вид на отпад, секое прекршување ќе биде строго санкционирано.

Ветивме затварање на депониите истото го и реализираме! ✅🍀

-информираше градоначалниот Виктор Паунов во јавноста.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com