БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Милјарда евра чекаат ако го смениме Уставот. Првите пари во април 2024 година најавуваат СДСМ

Пренеси го гласот

Во соопштение за јавноста од СДСМ најавуваат милјарда евра од Европската Унија доколку продолжат реформите и процесот на интеграција (читај Бугари во устав). Дополнително СДСМ најавуваат дека тоа било голема шанса која не смее да се пропушти а првиот трансфер од парите ќе бил бо април 2024 година.

Интегралниот текст на соопштението го пренесуваме во продолжение:

“Планот на Европската унија за раст на економиите на Западен Балкан и става на располагање на нашата држава милијарда евра.

Отворени се привилегиите и можностите од зачленувањето во Европската Унија пред време, односно додека траат преговорите.

Првиот трансфер треба да се направи со април 2024 година.

Тоа значи дека ако продолжат реформите и процесот на интеграција, првиот трансфер од новиот пакет на ЕУ ќе го имаме за пет месеци.

Тоа е голема шанса која не смее да се пропушти, а тука е и отворањето на единствениот европски пазар за македонската економија, како и раст на животниот стандард на граѓаните.

bregalnickimarketing

Токму затоа блокадите на ДПМНЕ и Мицкоски на европскиот пат мора да бидат поразени.”

-стои во соопштението кое СДСМ го упати до граѓаните.

Креирано од:


Пренеси го гласот