БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

ОСУДЕНИ ЗА МАКЕДОНИЈА: 211 години затвор за 16-те обвинети за настаните во Собранието од 27 април

Пренеси го гласот

Митко Чавков поранешниот директор на БЈБ е осуден на 18 години затвор за настаните од 27 април.

Игор Дурловски, судот го ослободи од обвинението, сите останати добија високи затворски казни.

Покрај Чавков на затворски казни се осудени и

Митко Пешов 15 години,

Душко Лазаров 15 години,

Горан Ѓошевски Леви 15 години,

Оливер Поповски 13 години,

Оливер Радулов 10 години,

Мумир Пепиќ 15 години,

Абдулфетах Алими 7 години,

Младен Додевски 12 години,

Јане Ченто 15 години,

bregalnickimarketing

.Горанчо Ангеловски 12 години,

Игор Југ 12 години,

Влатко Трајковски 15 години,

Вилијам Михајловски 14 години,

Никола Митревски Кољо 15 години,

Александар Василевски Нинџа 8 години.

На извршителите во овој процес јавното обвинителство им придодаде и петмина организатори на настаните од 27 април: Никола Груевски, Трајко Вељаноски, Миле Јанакиески, Спиро Ристовски и Никола Бошковски, кои се товарат дека сториле кривично дело „терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста“.

Креирано од:


Пренеси го гласот