Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Пијанец, Делчево, Тработивиште, Зелки… Звучи како стихотворба но функционира!

Пренеси го гласот

Во недела на 20 ноември во село Тработивиште, делчевско ќе се одржи традиционалната “Зелкаријада” со почеток во 12.00 часот.

Во центарот на ова Пијанечко село, мештаните кои што од памтивек се занимаваат со произвотство на познатата тработивишка зелка ќе приредат убав настан за сите доронамерници.

Под мотото “Почувствувајте ги вкусовите и традициите на Пијанец” за присутните ќе биде приреден пригоден ручек со специјалитети од зелка, но и многу други традиционални јадења и вкусови од сопствено производство на жителите на село Тработивиште.

Со оглед на богатиот раскошен дух на традиција и гостопримство на тработивиштање убавото расположение е веќе однапред загарантирано.

Сите се поканети!

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com