Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ предлагаат зголемување на платите за припадниците на АРМ за 10%

Пренеси го гласот

“Денеска на Комисија за финансирање и буџет, ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ќе предложат зголемување на платите на сите припадници на АРМ за 10%.

Кога имате инфлација од 20% тоа значи дека вашата плата што останала непроменета, изгубила 1/5 од вредноста.

Во 2022 на припадниците на МВР платата им се зголеми само за 5%.

Тоа значи дека при инфлација од 20%, со раст на плата од 5%, во реалноста имаме НАМАЛУВАЊЕ на платата за 15%.

Бидејќи оваа власт поради својата алчност и забеганост ни ја донесе најголемата инфлација во регионот, предлагаме да колку-толку се надомести изгубеното кај луѓето во униформа кои поради неспособноста и корумпираноста на нивното раководство секојдневно се незаштитени и се изложени на напади, понижувања и омаловажувања.

ВМРО-ДПМНЕ високо ја вреднува ангажираноста на луѓето во униформа кои се грижат за безбедноста на нашите граѓани.

За покачувањето на платите очекуваме поддршка и од СДС и другите партии во Собранието.

*Ако има пари за морски плодови, ајкули, китови и делфини за оние од Илинденска, тогаш мора да има и за полицајците.”

-фејсбук статус на пратеникот Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ.

Креирано од:


Пренеси го гласот