Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Пуштена во употреба нова судска сала во затворот во Идризово кофинансирана од американската амбасада и ЕУ фондовите

Пренеси го гласот

Ќе има брзо и експресно судење на македонските граѓани!

Вака некако би бил лајт мотивот на новата судска сала која што е уредена во објектите на затворот во Идризово.

Денеска заменик шефот на мисијата на американската амбасада во Скопје присуствуваше на отварањето на најголемата судска сала во земјата и прва која што е дел од еден затвор. Со уредувањето на новата судска сала во Идризово се очекува поголема ефикасност на судските власти според соопштнието упатено од амбасадата на САД во Македонија.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com