БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

САД долго време го поддржува владеењето на правото во државата. А замислете да не го поддржуваше каде ќе му беше крајот

Пренеси го гласот

Пред некој ден амбасадорката на САД в Македонија Анџела Агелар се сретна со старо-новата претседателка на Републичкиот судски совет Весна Дамева.

Во рамки на оваа средба Агелар испрати своја изјава во јавноста во врска со напорите на САД да попмогнат во зајакнување на влаадеењто на правото во МАкедонија.

Изјава на амбасадорката Агелар по нејзиниот состанок со претседателот на судскиот совет Весна Дамева:

Во рамки на нашиот состанок денеска, Претседателката Дамева и јас разговаравме за практични и приоритетни активности кои што може да ги превземе Судскиот Совет, за да ги постигне стандардите кои што ги налага владеењето на правото. Ургирав да продолжи јавното одржување на седниците на Судскиот Совет и ја подвлеков потребата за независно, агилно и непристрасно носење на одлуки во рамки на Судскиоит Совет и судовите. Соединетите држави долго го поддржуваа зајакнувањето на владеењето на законите во С*%“%‘ Македонија и се подготвени да работат со оние кои што имаат добри намери за да го сторат истото.

-рече Анџела Агелар по состанокот со Весна Дамева.

bregalnickimarketing

Извор: Амбасада на САД во Македонија
Превод: Кирчо А.

Креирано од:


Пренеси го гласот