Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Се расчистува кејот на Реката Масалница во село Оризари, Кочанско

Пренеси го гласот

Во изминатиот период интензивно се работеше на расчистување и уредување на обраснатото корито на дел од Реката Масалница во Оризари.

Со механизација е исчистен простор од околу 6 илјади квадратни метри со сечење на диво израснати дрвја, вадење длабоки корења, машински ископи, порамнување и уредување на речното корито. Расчистувањето на кејот на Оризарска Река и хортикултурното уредување продолжува и во наредниот период.

Изведувач на работите е фирмата „Стоименов“.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com