Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Турнати столбчиња, паркирање на тротоар во зона на пешачки премин при посетата на Благој Бочварски на Виница

Пренеси го гласот

Граѓани на општина Виница реагираат во јавноста за “срамно и шеривско однесување на поранешниот градоначалник” преку социјалните мрежи. Од она што може да се заклучи во реакцијата поткрепена со фотографии станува збор за штета врз урбана опрема-столбчиња за обезбедување на сигурност во сообраќајот кои биле урнати како и прекршување на сообраќајни правила од страна на возила на функционери на СДСМ кои биле користени за време на посетата на Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски на Виница.

Граѓаните во својата реакција пренесена преку фејсбук апелираат на поголемо ниво на култура.

“Срамното и шеривско однесување на поранешниот градоначалник продолжува 🤠😡🤬

Денес Ивица Димитров како кординатор на СДСМ ИЕ3, претседателката на ОО Виница Марија заедно со министерот за транспорт за транспорт и врски. Покажаа на виничани завидно ниво на култура. За да се паркирааат колите ги отстраниле заштитните столбови на тротоарот иако на само 10 метра од таму има слободни паркинг места. За да биде уште потажно поранешниот градоначалник колта (од 30.000 евра) ја паркирал на тротоарот на самиот пешачки премин.

Упатуваме порака до нив дека времето на локални шерифи заврши, Виница и виничани не сакаат вакви апаши.”

-стои во реакцијата упатена преку социјалните мрежи.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com