Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Љубовни цитати кои ќе ви ја зголемат вашата самодоверба

Пренеси го гласот

Да се ​​сакаш себе си во потполност е сè да прифатиш за себеси како и своите маани и разлики, да се однесуваш со љубезност и самодоверба и да бидеш среќна и горда на тоа кој си. Ако сте тажни и разочарани   прочитајте ги овие цитати за љубовта, за да бидете инспирирани, мотивирани и повторно да се чувствувате моќни.

 • Сакајте се прво себеси и сè друго е во ред. – Лусил Бол
 • Вие сте секогаш со себе, така што ќе уживате и во друштвото.- Дајан Фон Фурстенберг
 • Сакајте се себе си. Доволно за да ги преземете потребните активности за вашата среќа. Доволно за да го скратите драмското исполнето минато. Доволно е да поставите висок стандард за врски. Доволно за да го нахраните умот и телото на здрав начин. Доста да си простите. Доволно да продолжиме понатаму. – Стив Мараболи
 • Фактот дека некој друг те сака, не те спасува од проектот да се сакаш себеси  – Сахај Кохли
 • Сакајте се доволно за да поставите граници. Вашето време и енергија се скапоцени. Треба да изберете како го користите. Вие ги учите луѓето како да се однесуваат со вас, одлучувајќи што сакате . – Ана Тејлор
 • Расчистете со раните за да престанете да го живеете животот со нив. – Ники Роу
 • Да се ​​биде убав значи да си сам. Не треба да бидете прифатени од други. Треба да се прифатите себеси. – Непознат автор
 • Мора да се сакаш себеси пред да сакаш друг. Со прифаќање на себе си и целосно тоа што си ти, твоето едноставно искрено присуство може да ги израдува другите . – Непознат автор
 • Ниту една друга љубов без разлика колку е оригинална, не може да го исполни  срцето подобро од безусловното самољубие“. – Едмонд Мбијака
 • Понекогаш бучавата во животот може да биде премногу. Ако треба да избегате, сакајте се доволно за да знаете кога ви треба реално време за себе. – Непознат автор
 • Ние мора да се за љубиме  себеси. Јас не се сакам јас. Јас Луда сум за себе. “- Меј Вест
 • Мислам дека сите се чудни. Сите треба да ја славиме нашата индивидуалност и да  не се срамиме од тоа –  Џони Деп
 • Прифатете се, сакајте се и продолжете напред. Ако сакате да летате, треба да се откажете од тежината во вас – Рој Т. Бенет
 • Кој гледа надвор, сонува; кој гледа внатре, се буди. – Карл Густав Јунг
 • Недостаток на само вредност не може да се отстрани со пари, признавање,  внимание или влијание. – Гери Зукав
 • Почитувајте љубов и ценете се. Секогаш запомнете да бидете добри со себе, водејќи сметка за себе. Направете се приоритет и знајте дека е добро тоа. Немојте најпрво да се чувствувате виновни затоа што се сакате! Вие сте исто толку важни како и сите други. – Стефани Лахарт
 • Запомнете секогаш дека вие не само што имате право да бидете индивидуа, имате обврска да бидете единствена – Елеонор Рузвелт
 • Нема ништо благородно да се биде супериорен во однос на некој друг човек. Вистинското благородништво е да се биде супериорен во однос на претходното јас  – непознат автор
 • Мора да научиш да се сакаш себеси пред да сакаш некој друг. Затоа што само кога се сакаме се чувствуваме достојни за туѓа љубов. – Алиса Б. Шејнмел
 • Вие не сте опција, избор или место за слетување по долга битка. Ти треба да бидеш свој. Ако можете да се завиткате околу идејата дека сте нешто неверојатно, тогаш ќе престанете да оправдувате однесување што ја силува вашата душа. Никогаш не сте биле наменети да научите некого да ве сака. Ти треба да бидеш сакан “ – Шенон Л. Алдер
 • Отсуството на самољубие никогаш не може да се замени со присуството на љубовта на луѓето кон вас. – Едмонд Мбијака
 • Див цвет; освежете ја малку главата, ќе ви се олесни, вашите соништа не се мртви. – Ники Роув
 • Да се ​​запознаете со себеси е цена која вреди да се плати за љубовта што навистина ќе ги задоволи вашите потреби. – Дафне Роуз Кингма
 • Ако имате можност да сакате, прво сакајте се себеси – Чарлс Буковски
 • Најмоќниот однос што некогаш ќе го имате е односот со себе. – Непознат автор
 • Мојата подготвеност да бидам интимна со моите длабоки чувства создава простор за интимност со друг. – Шакти Гаваин
 • Она што стои зад нас и она што е пред нас е ситна работа во споредба со она што е во нас. – Ралф Валдо Емерсон
 • Да се ​​сакаш себеси… не значи да се само-апсорбираш  или да не ги почитуваш другите. Наместо тоа, значи да се пречекате себеси како најзаслужен гостин во свое срце, гостин достоен за почит, сакан придружник. – Марго Ананд

Креирано од:


Пренеси го гласот