Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ “Гоце Делчев” на 4-ти февруари ќе биде кај гробот на својот патрон во црквата Св. Спас во Скопје

Пренеси го гласот

Како резултат на најавите дека од Бугарија ќе доаѓале бугари со автобуси на гробот на Гоце Делчев по повод неговиот роденден на 4 февруари, Претседателот на Патриотскиот Институт на ВМРО-ДПМНЕ “Гоце Делчев”, Александар Пандов упати кратко соопштение до јавноста.

“Слушам дека разни негатори и бугарски инсталации се спремаат да положат цвеќе на гробот на Гоце Делчев на 4 февруари. Јас и Патриотскиот институт на ВМРО ќе бидеме таму од раните утрински часови затоа што Гоце е Македонија, а Македонија е Гоце!

Почитувајте го Гоце како Македонец роден во Македонија и никако поинаку!”

-напиша Пандов на фејсбук.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com