БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Успешни женски автори чии дела вреди да ги прочитате

Пренеси го гласот

Бројни награди, преубаво литературно изразување, лирика, приказна , емоција… се дел од квалитетите кои ги поседуваат овие креативни жени. Нивните книжевни дела се право богатство за вашата библиотека.

– Маргарет Атвуд – „Слепиот убиец“

– Селма Лагерлеф- „Прекрасните авантури на Нилс“

– Тони Морисон- „Љубена“, „Најсиното око“ и „Песната на Соломон“

– Алис Мунро- „Бегство“

– Ајрис Мардок – „Морето морето“

bregalnickimarketing

– Нели Сахс – „Израел“ и „Ние сирачињата“

– Дорис Лесинг- „Златната тетратка“, „Деца на насилството“ и „Добриот терорист“

Креирано од:


Пренеси го гласот