БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Утрински состанок ви веднаш натерен меѓу земјоделците! Цветан Трипуновски има многу проблеми за решавање

Пренеси го гласот

Првиот работен ден како дополнителен технички министер за земјоделство го започнувам теренски во Големо Коњари, Прилеп, на средба со тутунарите бидејќи во моментов актуелен е откупот на тутун.

Поразговаравме за проблемите со кои се соочуваат тутунарите и ги разгледавме опциите што можеме да направиме во овој период за да им се помогне на земјоделците.

Сакам да најавам дека во наредниве сто дена ќе дадам се од себе да се спречат злоупотребите, манипулациите и омаловажувањето на земјоделците ширум Република Македонија и дека во нас ќе имаат силен партнер кој што ќе се погрижи да го добијат тоа што го заслужуваат.

-соопштение упатено во јавноста од страна на новиот заменик министер за земјоделие, шумарство и водостоипанство Цветан Трупуновски

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот