Потребни состојки:
– 225 грама кафен шеќер
– 110 грама полузасладено чоколадо, исечкано
– 1 лажица изрендана лушпа од портокал
– 1/2 лажичка цимет во прав
– 1/4 лажичка суво овошје, смелено
– 700 милилитри свежо подготвено црно кафе
– 1/2 пола-пола крем, стоплен
– Стапчиња цимет (за декорација)
– Шлаг пена (за декорација)
Ставете ги првите пет состојки во блендер, и матете додека чоколадото целосно не се сoмели. Додајте го кафето. Матете уште 1-2 минути, или сè додека чоколадото не се стопи.
Префрлете во мал сад и загрејте. Потоа вратете ја мешавината во блендер, додајте го кремот, и матете повторно.
Исцедете, па сервирајте во шолји и декорирајте по желба.
СЛИЧНИ ОБЈАВИ
Сѐ е подготвено за концертниот јубилеј на ДРИМ ТИМ – 25 ГОДИНИ МУЗИКА
Сите што пропуштија да земат билет за првиот распродаден концерт на Суперхикс, еве нова можност со втор закажан концерт
Многу турбо фолкери од соседството ќе му завидат на изведбата на “Јовано, Јованке” на овој колумбиски бенд