Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Бране Петрушевски: Ќе се залагам за влез во техничката влада за да ги видиме криминалите на СДСМ и ДУИ

Пренеси го гласот

Пратеникот Бране Петрушевски од ВМРО-ДПМНЕ во своето гостување во емисијата ТОП ТЕМА на ТВ ТЕЛМА го изнесе својот личен став зошто ВМРО-ДПМНЕ треба да влезе со свои министри и заменици министри во техничката влада.

Аргументите кои што Петрушевски ќе ги изнесе пред партиските тела и со кои ќе лобира за делегирање на мистри и заменици министри се во законската можност овие претставници на опозициската партија да имаат увид в сите индиции за незаконски постапувања на министрите на СДСМ и ДУИ во изминатиот период во контекст на претходно изнесените информации во јавност за тие сомнежи за постоење на огромни криминали во редот на владата.

Во продолжение погледнете го делот од емисијата каде пратеникот Бране Петрушевски го аргументира својот став:

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот