БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Цел Брегалнички регион е за П Р О М Е Н И

Пренеси го гласот

Од вкупно над 67 илијади гласачи во Брегалничкиот регион кандидатката поддржана од опозициската ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата “Твоја Македонија” Гордана Силјановска Давкова која е под реден број 2 на гласачкото ливче освои 30.843 гласови што е за 10 илјади гласови од кандидатот на владеачката коалиција на СДСМ Стрво Пендаровски кој освои 20.801 глас.

По број на гласови следи Максим Димитреиевски како кандидат на Движењето ЗНАМ со 9.201 гласови па кандидатката на Левица Билјана Ванковска со 3.497 гласови.

Гордана Силјановска Давкова победи во сите 11 општини во Брегалничкиот регион од кои со најголема разлика таа победи во општина Зрновци со речиси 63 просенти од гласовите. Следуваат со убедлива победа општина Карбинци па Чешиново-Облешево по што следуваат општините Виница, Кочани и останатите по број на гласови во корист на Гордана Силјановска Давкова наспроти бројот на гласови за Стево Пандаровски.

Бројчаната разлика на освоени гласови во корист на Гордана Силјановска Давкова јасно ја манифестира волјата на граѓаните на Брегалничкиот Регион дека мнозинството граѓани се подготвени за промени во целокупниот општествен живот во целиот регион.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот