БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Дали ти е удобно Македонијо?

Пренеси го гласот

Дали ти е удобно Македонијо во моменталната ситуација? Дали животот поминува без било какви грижи?

Инфлацијата во Македонија е највисока во регионот. Постои загриженост за затоплувањето на домовите во текот на претстојната зима. Продолжува вистински недостаток на странски инвестиции и создавае на работни места генерално но сепак машината а пропаганда на владата секојдневно плука објави на социјалните мрежи и тоа повеќе пати на ден инсистирајки дека економијата е “силна како пеколот” цитирајки одреден пропаднат политичар.

Многумина од вашите избрани и именувани политичари продолжуваат да ви кажуваaт дека мора да го промените вашиот устав- повторно- за да ги признаете бугарите кои живеат во Македонија како божем тие досега да не биле признаени. Странци а неодамна и германскиот претседател продолжуваат да доаѓаат и да ве малтретираат со истото прашање- “Мора да го промените уставот и да се согласите на барањата на вашиот сосед ако сакате да влезете во ЕУ”. Тие истото ова го говореа во минатото и веројатно дека ќе продолжат тоа да го говорат и во иднина. Запаметете, нема гаранции дека Бугарите- или некоја друга земја членка на ЕУ нема да бара повеќе за да ги исполните нивните детски барања.

-Целиот текст на колумната на англиски јазик може да ја прочитате тука.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот