Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Јорданов урна дивоградба на секретаркаta во општина Штип. Нема селективност и компромиси со законот

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Штип Иван Јорданов денеска беше на терен во обиколка на повеќе диво изградени објекти заедно со општинските инспектори надлежни за случаите.

Притоа јавноста денеска во Штип беше сведок на уривањето на започнатата дивоградба на стамбена зграда на секретарката во општина Штип.

„Покрената ќе биде дисциплинска постапка за секој што е инволвиоран во овој случај. Селективност нема да има и се додека сум градоначалник законите во Штип ќе важат за сите подеднакво„

-изјави Иван Јорданов, градоначалник на Штип.

Целиот прилог во врска со овој случај може да го проследите во видеото на АЛФА ТВ во продолжение:

Креирано од:


Пренеси го гласот