БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Интелегентна саксија робот, најверниот пријател на цвеќињата кој може да се измисли

Пренеси го гласот

Колку време се одзема во мислење и грижа кон цвеќињата во домот, знаат само љубителите на растенијата. Изложеноста на сонце и примањето на хранливите материи на вашите растенија низ домот веќе не се проблем со прекрасниот изум – роботска саксија.

Овој робот, е направен во кинеската компанија „Vincross“ . Паметно механизирано суштество, склопено да ја бара светлината и да се затскрива под сенка, со цел да му овозможи на растението постојано да напредува. Виновникот за ова креативно дело е Сан Тианчи, кој во „Vincross“ развил робот којшто се вика HEXA, па го прилагодил за да издржи мала саксија со растение. Тианчи го објаснил концептот на работа на овој робот на форумот на Vincross, но сѐ уште е необјасниво, како тој ги разбира овие потреби на растенијата, а воедно може и да ве забавува и да танцува.

Креирано од:


Пренеси го гласот