Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Карактеристики на целосно самоуверена и моќна жена

Пренеси го гласот

Постојат силни жени кои се привлечни, но сепак тој факт нема никаква врска со нивниот изглед. Таа знае која е, што сака и не се плаши да излезе и да го добие. Зајакнувањето е пат  на моменти,  што зависат од секоја одлука што ја носиме. Ако ние како жени можеме да донесеме повеќе одлуки со нашата внатрешна сила, можеме да создадеме подобар живот и на крајот да придонесеме за посилниот пол.

 Забележете кога делувате од место на страв. Предизвикајте се да направите нови избори. Најдете ја поддршката и заздравувањето што ви треба. Ова може да звучи како огромно искуство, но со вистинските ресурси  вреди да се обидете.

1. Таа носи свои правила

Моќните жени знаат дека тие се автори на сопственото искуство. Кога ќе се излекувате и исчистите од старите верувања, програми и обрасци кои не се ваша највисока вистина, вие оставате простор за вистината.

 Одлучете кои сакате да бидете и што сакате да создадете во светот. Знајте дека сте достојни да ја имате целата своја желба. Знајте дека е ваше правото да бидете просперитетни, и опкружени со љубов. Ваше е правото да живеете во слободен, мирен и просперитетен свет. Искористете ја вашата креативност.

 2. Моќната жена секогаш наоѓа начин да си подари нешто на себе

Овие жени се сакаат и се почестуваат себеси. Тие ги ценат нивните тела и нивната моќност.

 Вие сте скапоцени. Телото е чудо. Вашиот живот е подарок. Вие сте убаво битие! Восхитувајте се на вашата физичка убавина. Ценете го фактот дека вашето тело е во склад со циклусите на природата. Бидете горди што сте жена и уживајте во своите подароци.

Можете да се почестите себеси и вашето тело преку правење позитивни избори што го зголемуваат вашето негување и виталност. Јадете храна што ве прави да се чувствувате лесни, енергични и моќни.  Поминете време во природа. Одморете кога сте уморни. Забавувајте се во вашето тело преку танц или допир. Дадете си комплимент во огледалото или создадете ритуал за себеси.

3. Моќната жена живее според нејзиниот внатрешен компас

Стилската жена слуша, зборува и дејствува од нејзиното внатрешно знаење. Таа верува во нејзината интуиција и не се плаши да ја поседува. Таа не вели дека не знае, затоа што таа и да не знае ќе научи.

Таа е во постојана комуникација со срцето и телото. Таа знае како се чувствува кога нешто не е како што треба. Понекогаш нејзиното внатрешно знаење доаѓа во форма на зборови и чувство. Таа знае дека, колку и да се суптилни работите што ја опкружуваат, нејзиниот внатрешен глас секогаш знае што е најдобро.

 Користете го вашиот внатрешен компас за да ви каже каде да ги ставите вашето време и енергија и кога да зборувате. Верувајте на интуицијата и инспирациите на вашите тела. Ако тоа ве прави да се чувствувате отворено, инспирирано и возбудено, зграбчете го. Ако она што го правите ве прави да се чувствувате потиснато и затворено, тоа е јасен знак што треба да направите.

4. Таа ги цени нејзините страсти

Овие жени толку многу ја ценат својата страст, што го градат својот живот околу неа. Тие знаат дека тие се достојни да живеат инспириран и зачинет  живот, и останува на нив само да го создадат.

Дејствувајте врз она што го сакате, а не на она што не го правите со предизвик. Нема оправдувања. Ова се однесува на врски, работа, хоби, итн. Вашиот распоред и живот треба да ги одразуваат вашите страсти, вредности и цели. Бидете трпеливи затоа што ова е континуиран развој на процес.

Верувајте дека вашата најголема цел е секогаш изникната од вашите најголеми страсти и не дозволувајте некој да ве убеди поинаку. Знајте дека Универзумот ве поддржува да ја извршите вашата најголема радост, а вие сте толку достојни за таа поддршка! Споделете ги вашите страсти со светот, тие се вашите најголеми подароци и придонеси на планетата.

5. Таа одбира врски кои дополнително ја зајакнуваат

Моќните жени се секогаш опкружени со висококвалитетни луѓе кои навистина ги гледаат со восхит и го поддржуваат нивното најголемо добро.

Ние ги учиме другите како да се однесуваат со нас и до која мерка им дозволуваме на луѓето да влијаат врз нашите животи. Изберете врски кои ја одразуваат вашата радост, слобода и зајакнување. Изберете пријатели, партнери и деловни врски кои ви овозможуваат да се чувствувате гледано и ценето. Изберете луѓе кои веруваат во вас, изнесете ги своите најдобри квалитети и поддржувајте ги вашите соништа. Вие заслужувате да бидете исполнети. Ако не сте исполнети во вашите односи, сторете што треба да сторите за да ги промените.

6. Таа зазема став

Моќната жена знае за што се залага, и така прават и сите други. Таа се залага за она во што верува. Таа ја отелотворува својата порака, а нејзиниот живот е живо сведоштво за нејзината кауза.

 Ние не сме жртви на нашата околност, затоа заземете став за она што е важно за вас. Зборувајте за вашата вистина и поставете граници за да го заштитите она што го цените. Ова може да изгледа како поставување граници во вашиот распоред, во вашата врска или на вашата работа. Може да се борите за кауза или дури и да започнете бизнис. Ние создаваме свои правила, се сеќавате?

7. Таа развива врска со страв

Овие жени се храбри, но не и бестрашни. Еден човек еднаш ја прашал некоја жена  како го направила тоа, и нејзиниот одговор бил: „Се плашев секој пат, но тоа го правев како и да е“.

 Потребна е храброст да ги задоволите вашите рабни страни и да ги проширите горните граници. Потребна е храброст да ја исполните вашата сенка, да ризикувате, да ги правите работите сами, па дури и да побарате помош.

Имајте сочувство за оној дел од вас што се плаши. Запрашајте се, која е најлошата работа што би можела да се случи ако го сторите тоа (обично тоа не е толку  лошо). Признајте дека можете целосно да се справите со тој исход. Колку повеќе љубезно го прифаќате, сепак го предизвикувате вашиот страв, и толку помалку страв ќе имате. Го можете вие тоа!

8. Таа прави моќни и други жени

Најмногу сме самоуверени во себе кога ќе се собереме и се поддржуваме една со друга. Една од најчестите општествени илузии е дека другите жени се наша конкуренција, или дека убавината и успехот на друга жена и се заканува на нашата на некој начин. НЕ Е ВИСТИНА. Љубомората потекнува од чувство на недостаток, што е илузија. Има повеќе од доволно време и простор за сите нас да блеснеме. Ние сме уникатни на секој начин и никој нема друг вид на брилијантност што може да се натпреварува со нашите индивидуални подароци и убавина.

 Ако станете свесни за некоја љубомора кон друга жена, знајте дека гледате само огледало на вашите сопствени позитивни квалитети.

Колку повеќе жените сјаат и успеваат, толку повеќе можеме и ние. Подигнете ги другите жени нагоре и помогнете им да го откријат својот целосен потенцијал. Поддршка и негување едни на други е она што жените го прават најдобро. Запознајте нови жени, создадете собир, започнете група за состаноци, остварете состаноци за одговорност или што и да е. Кога се здружуваме во поддршката на моќноста на жената, сè е можно.

9. Таа го поседува нејзиното задоволство

Овие жени знаат дека тие се достојни да добиваат огромно задоволство, во многу форми. Тие си дозволуваат да уживаат во нивната храна, нивната сензуалност, нивните тела, добра книга, убав фустан, зајдисонце или букет цвеќиња. Тие избираат врски кои се почесто ги негуваат и им носат поголемо задоволство во нивните животи.

 Забележете колку сте подготвени да добиете од животот и пронајдете прекрасни начини да го зголемите вашиот капацитет за да уживате во задоволството.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com