Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Кој сака да го уништи имиџот на Берово како една од еколошки најчистите општини во државата?

Пренеси го гласот

Во изминатите ден-два на мас- медиумите во Македонија проструи информацијата дека Берово биле еден од најзагадените градови во Македонија по квалитет на воздухот.

На ваквата информација пренесена преку релевантни медиуми, своја реакција главно преку социјалните мрежи упатија голем број на граѓани на Берово, кои што споделуваат и фотографии од тоа како изгледа небото над Берово а тоа ни најмалку личи дека е загадено.

Ваквите информации дека Берово е еден од најзагадените градов во Македонија следува по катастрофалните пожари кои го зафатија Пијанечко-Малешевскиот регион во 2021 година и енормната сеча на огромни количини на шумска маса од целиот овој регион во 2022 година.

Дали и кој во државата сака лажно Берово да го претстави во јавноста како еден од најзагадените градови во јавноста е прашање кое што заслужува одговор од надлежните а јавноста нека оцени според овие фотографии кои се превземени од социјалните мрежи од граѓани кои реагираат на ваквите лажни информации, дали воздухот во Берово е еден од најзагадените во државата.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот