БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Магијата на “Дајте музика” пренесена на дечињата во Кочани

Пренеси го гласот

Вреча по повод на големиот христијански празник Велигден, започна Велигднескиот хепенинг во Градскиот парк во Кочани со богата културно – забавна програма.

Јавната општинска установа „Павлина Велјанова“ – Кочани приреди Велигденски пазар на можности, придружен со музички настапи на дечињата, а настапија и ученици од ОУ „Никола Карев“.

ЈОУ Библиотека „Искра“ приреди Велигденска работилница, а во знакот на големиот христијански празник Школата за цртање и сликање при Центарот за култура „Бели мугри“ –Кочани приредија велигденски ликовен перформанс. Младинската банка Кочани, којашто е поддржана од ФРЛЗ – Штип, одржаа Велигденска работилница.

Забавните содржини продолжија и попладнето. Со почеток во 17 ч., во Градскиот парк настапија ѕвездите од „Дајте музика“ пред преполн парк со дечиња во центарот на Кочани.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот